Президентът на САЩ Джо Байдън по време на преговорите за дълга

...
Президентът на САЩ Джо Байдън по време на преговорите за дълга
Коментари Харесай

Байдън готов за замразяване на държавни разходи

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по време на договарянията за дълга с републиканците е предложил да се замразят държавните разноски на актуалните равнища. 

Това би понижило недостига с 1 трилион $, сподели в сряда министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, представена от Агенция Франс Прес.

Така се понижават и разликите между плановете за разноски на републиканците и демократите, докато двете страни се борят за съглашение за повишение на лимитите за заеми от Съединени американски щати и попречване на евентуално пагубно несъблюдение на дълга.

Преговарящите трябваше да възобновят преговорите по дълга по обяд, с цел да разиска настоящите договаряния.

Припомняме, че Йелън неведнъж е казвала, че държавното управление може да изчерпи парите си, с цел да плати съществуващите си отговорности още на 1 юни. Сега остават осем дни.

" Бюджетът на президента, който той предложи, в действителност предлага понижаване на дефицита на стойност 3 трилиона $ за 10 години, сподели Йелън на събитие на Wall Street Journal в сряда. В тези договаряния президентът вече предложи промени, които биха довели до в допълнение намаляване на недостига с трилион $ ", добави тя.

Коментарите на Йелън допускат, че двете страни се доближават във връзка с горната линия, въпреки че остават обилни различия по отношение на това по какъв начин ще се случи намаляването на недостига.

Републиканците споделят, че техните проекти за разноски ще понижат недостига с 4,8 трилиона $ за едно десетилетие, само че упорстват, че не би трябвало да има съкращения на бюджетите за защита или сигурност на границите.

Белият дом споделя, че всяко редуциране на недостига би трябвало да се ползва по-широко, за да се понижи тежестта върху обособените отдели. Иска се и повишението някои налози, с цел да се финансира намаляването на недостига - на което републиканците до момента се противопоставяха.

Допълнителните трилиони $ спестявания, препоръчани от президента, ще бъдат осъществени през идващите 10 години, съгласно човек, осведомен с диалозите.

Други области на компромис от президента включват предложения за отменяне на неизразходваните средства за подкрепяне на COVID-19, сподели лицето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР